Νέα

17 Φεβρουαρίου 2017

Γιώτα Γιολδάση Παναγοδήμου

Γεννήθηκε στο Μαρίνο Δομνίστας. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, είναι παντρεμένη με τον Αλέκο Παναγοδήμο, έχει δυο κόρες και τρία εγγόνια. Η Γιώτα είναι αυτοδίδακτη. Ζωγραφίζει σε μουσαμά […]
25 Ιανουαρίου 2017

Ποτό Αρμπαροριζα

Υλικά 1 κιλό κόκκινο κρασί 15-16 φύλλα αρμπαρόριζα 400 γρ. Καστανή ζάχαρη Εκτέλεση Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε γυάλινο δοχείο και τα αφήνουμε για 3 εβδομάδες […]
25 Ιανουαρίου 2017

Ποτό Καρυδι

Υλικά 8 καρύδια πράσινα (φρέσκα)τα χαράζεις σε 5-6 μεριές 1 κιλό κονιάκ 1 κιλό ζάχαρη 1 ποτήρι κρασιού τσίπουρο Κανέλα , γαρύφαλλο Εκτέλεση Προσθέτουμε όλα τα […]
25 Ιανουαρίου 2017

Τσαπουρνο (αγκαθιές)

Υλικά 750 γρ. Τσάπουρνο 1 κιλό ζάχαρη 1 κιλό τσίπουρο 1 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ Κανέλα ,γαρύφαλλο Εκτέλεση Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε γυάλινο δοχείο και […]
25 Ιανουαρίου 2017

Ποτό Κρανο

Υλικά 750 γρ. Κράνο 1 κιλό τσίπουρο 1 ποτήρι κρασιού κονιάκ ¾ κιλού ζάχαρη Κανέλα, γαρύφαλλο Εκτέλεση Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε γυάλινο δοχείο και τα […]
25 Ιανουαρίου 2017

Ποτό Βατομουρο

Υλικά 750 γρ. Βατόμουρα 1 κιλό τσίπουρο 1 ποτήρι του κρασιού κονιάκ ¾ κιλού ζάχαρη Κανέλα , γαρύφαλλο Εκτέλεση Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε γυάλινο δοχείο […]
25 Ιανουαρίου 2017

Παραδοσιακο ραβανι

συνταγή σωτηρίας σπ. Νταλιάνη Υλικά ½ κιλό χονδρό σιμιγδάλι ½ κιλό χονδρό ψιλό σιμιγδάλι 1 κιλό ζάχαρη ½ κιλό λάδι ή ½ ηλιέλαιο 4 ποτήρια του […]
25 Ιανουαρίου 2017

Κουρκουτι με κεφτεδακια

Έφτιαχναν τα κεφτεδάκια και τα έβαζαν σε λαδωμένο ταψί να ροδίσουν. Μετά ετοίμαζαν το κουρκούτι. Υλικά για το κουρκούτι : έριχναν γάλα, αυγά τυρί και όσο […]
25 Ιανουαρίου 2017

Τα παραδοσιακά φαγητά της φτώχειας και της πείνας της δεκαετίας 1940-1960

Τα παραδοσιακά φαγητά της φτώχειας και της πείνας της δεκαετίας 1940-1960 όπως τα διηγείται η συγχωριανή μας ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ Χ. ΣΙΑΚΑΒΕΛΛΑ ΖΟΥΜΑΤΟΥΡΑ ΜΕ ΜΠΟΜΠΟΤΑ Σε νερό που […]

Pin It on Pinterest

Share This