Κων/νος Νικ. Τσαπραζλής

Σπύρος Βάρρας – Ραφείο
22 Φεβρουαρίου 2017
Δομνίστα Ιανουάριος 2017
24 Φεβρουαρίου 2017

Ο Κων/νος Νικ. Τσαπραζλής γεννήθηκε το 1900 στη Δομνίστα. Πήγε στο στρατό και σε ηλικία 21 χρονών πολέμησε στη Μ. Ασία (και όπως έλεγε ο ίδιος έφτασε μέχρι την Άγκυρα).

Ήταν παντρεμένος με την Αικατερίνη Μακράκη και είχε πέντε παιδιά. Δυο αγόρια δίδυμα, 1 κορίτσι και πάλι δυο αγόρια δίδυμα. Έγραψε ποιήματα, αλλά ο εγγονός του κατάφερε μόνο ένα χειρόγραφο να βρει. Για να ζήσει την οικογένειά του έκανε τον αγωγιάτη. Κατέβαινε στο Μεσολόγγι και φόρτωνε ελιές, λάδι και αλάτι και τα έφερνε στο χωριό με τ’ άλογό του.

Πολλές φορές έφερνε αγώγι και στη Λαμία. Το 1960 άνοιξε καφενείο και παντοπωλείο στο Χαλίκι και συγχρόνως ασχολούνταν και με γεωργικές εργασίες.

Ο Κώστας Τσαπραζλής έχει γράψει και το βιβλίο ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΜΝΙΣΤΑ ΣΤΟ ΚΑΛΕ ΓΚΡΟΤΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΙΣΩ. Ηταν οι αναμνήσεις του από τον πόλεμο στην Μ.Ασία.Την φιλολογική επιμέλεια του βιβλίου είχε ο ΑΘ.Δ. ΣΤΑΜΑΤΗΣ.

Πέθανε στις 21/12/1993 σε ηλικία 93 χρόνων.

Το βιογραφικό το έδωσε στο Σύλλογο μαζί με τα χειρόγραφα ποιήματά του , ο εγγονός του Κων/νος Τσαπραζλής του Ηλία ( έχει το όνομα του παππού του).

Pin It on Pinterest

Share This