Θεατρική παράσταση Παιδαγωγικού εργαστηρίου – 2017

Μουσική βραδιά με το συγκρότημα του Δημ.Αργυρίου 9-8-2017
4 Σεπτεμβρίου 2017
Αποδραση & Ψυχαγωγια Στη Δομνιστα Ευρυτανιας
5 Σεπτεμβρίου 2017

Μια φορά κι έναν καιρό ξεκίνησε στη Δομνίστα πριν πέντε χρόνια η όμορφη και πρωτοποριακή ιδέα της Βιβής Σιακαβέλα για τη λειτουργία ενός παιδαγωγικού εργαστηρίου. Τότε ίσως φαινόταν άπιαστο όνειρο, όμως χρόνο με το χρόνο δυνάμωσε και έγινε ο αγαπημένος καλοκαιρινός χώρος των μικρών μας φίλων. Τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας περιμένουν ανυπόμονα «να χτυπήσει το κουδούνι» να μπουν μέσα να απασχοληθούν δημιουργικά, να ζωγραφίσουν σε πέτρα, σε ξύλο, σε χαρτί, να κατασκευάσουν με πηλό και πλαστελίνη, να ετοιμάσουν και να δοκιμάσουν συνταγές, να πάρουν μέρος σε ένα θεατρικό δρώμενο.

Τη δραστηριότητά μας αυτή, βοήθησαν και στήριξαν τα μέλη του συλλόγου μας η Έφη Γρηγοροπούλου και η Σούλα Σταμάτη αλλά και η Γεωργία Νικολαΐδη-Παπαζαχαρία η Αργυρώ Τραχήλη που με τις όμορφες καθημερινά κατασκευές της, ενθουσίαζε και «κέντριζε» το ενδιαφέρον των παιδιών. Ακόμα η Ρούλα Τσούκα που μαζί με τα παιδιά της και ανίψια της, φιλοτέχνησε τα σκηνικά μας και «την αφίσα» για την πρωτοβουλία του συλλόγου μας «Μαζεύω καπάκια, δίνω ζωή και χαρά».

Νόνη μου (κόρη της Ρούλα Τσούκα) θέλω να σε ευχαριστήσω για το γράμμα που μου έγραψες προσωπικά. Ήταν πολύ συγκινητικό, άγγιξε όχι μόνο την καρδιά μου, αλλά και τις καρδιές όσων το διάβασαν. Σ’αγαπώ κι εγώ και σε νιώθω σαν παιδί μου. Οι δάσκαλοι νιώθουν όλους τους μαθητές τους δικά τους παιδιά!!! Ανυπομονώ να σου κάνω μια αγκαλιά σύντομα στο Τσίπουρο ή τον Ιούλιο στη Δομνίστα. Είσαι ένα πολύ γλυκό και ευαίσθητο παιδί!!!

Ακόμα η Μαρία η Σάρρα πάντα πρόθυμη και στήριγμά μας. Η Ρούλα η Καρέτσου πάντα εκεί ευγενική, ακούραστη, παντού μπροστά. Στον χειρισμό του υπολογιστή, στις κατασκευές, στο «συμμάζεμα» του εργαστηρίου. Φέτος είχε και την μουσική επιμέλεια του μουσικοθεατρικού μας δρώμενου. Τα έργα των παιδιών του παιδαγωγικού εκτέθηκαν στην πλατεία μας και κάθε παιδί πήρε το
δικό του!!!

Σας ευχαριστούμε πολύ.

Χάρη στη δική σας αυθόρμητη και εθελοντική βοήθεια, μοιάζει σήμερα το παιδαγωγικό εργαστήρι «σαν ένα παραμύθι» που ξεκίνησε πριν 5 χρόνια δειλά στις 12-8- 2017.
«Το κουδούνι χτύπησε» τη λήξη του Παιδαγωγικού εργαστηρίου.
Όλα τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας έτοιμα να παρουσιάσουν τη μουσικοχορευτική τους παράσταση στην πλατεία μας.
Μια φορά κι ένα καιρό …ένα μικρό αγόρι από την Όντενσε. Ήταν μια μουσικοχορευτική παράσταση, χοροθεατρικό σενάριο, βασισμένο στη ζωή και το έργο του Χάνς Κρίτσιαν Άντερσεν.

Το σενάριο είχε σαν στόχο να ταξιδέψει, μικρούς και μεγάλους (και νομίζουμε το κατάφερε, γιατί όλοι έχουμε διαβάσει παραμύθια του) στο ταξίδι της ζωής, αλλά στο μαγικό κόσμο του μεγάλου παραμυθά Χάνς Κρίστιαν Άντερσεν. Τα λόγια ελάχιστα, η μουσική γλυκιά, επιβλητική, μαγική, «μας ταξίδευε» με τις χαριτωμένες προσωπικές κινήσεις των παιδιών στον κόσμο των παραμυθιών.

Οι αφηγητές με τη ζεστή τους φωνή η Ελίνα η Παναγιωτοπούλου, η Κωνσταντίνα η Σαμιώτη, η Γεωργία η Αδάμη, ο Χρήστος ο Παπαδόπουλος και ο Γιώργος ο Σιακαβέλας «μας ταξίδευαν με τις όμορφες αφηγήσεις τους στον μαγικό, όμορφο, ξέγνοιαστο κόσμο του παραμυθιού, που τόσο αγαπήσαμε όλοι μας. Θαυμάσαμε και χειροκροτήσαμε τους ήρωες των παραμυθιών που «υποδύονταν» οι μικροί μας φίλοι!!! Τι να πούμε για το Σωτήρη το Γιούλη που «ερμήνευσε» άψογα το ρόλο του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν και της αγαπημένης του Ρίμποργκ τη Ναυσικά τη Ροκίδη. Τι να πρωτοθαυμάσουμε στη μικρή πριγκίπισσα Άννα-Μαρία Σελιμά (η μικρότερη φίλη του παιδαγωγικού και εγγονή του Λάμπρου Πανάγου. Καμάρωναν γονείς και παππούδες) και τη μικροσκοπική όμορφη τοσοδούλα, Σοφία Σεϊντή.

Τους όμορφους κύκνους που με μουσικοχορευτικές τους ικανότητες ενθουσίασαν, την Άννα Σιακαβέλα, την Ζέτα Γιούλη, την Κάτια Βερεντζή, τη Χριστίνα Παπαδάκη, τη Θάλεια Ροκίδη, την Ιωάννα Σιακαβέλα, τη Βάσια Στραβομύτη, την Αλίνα Πιστιόλη και την Εβελίνα Γιοβανίδη. Στους μολυβένιους στρατιώτες με τις μπαλαρίνες, Γιώργο Μαργιώλη και Σοφία Σεϊντή, Γιώργο Καρέτσο και Δανάη Παπαδοπούλου και Ξενοφών Καπλάνη και Όλγα Καπλάνη, με εξαιρετικές χορευτικές κινήσεις!!!

Το ασχημόπαπο Ευγενία Δουφέκα, οι κινήσεις της ήταν μαγικές, γεμάτες ρυθμό.
Τον Αλαντίν και τη Γιασμίν, Δημήτρη Πιστιόλη και Όλγα Καπλάνη.
Το αρχοντόπουλο και τη Γοργόνα, Σπύρο Σιακαβέλα και Θάλεια Ροκίδη.
Παραμύθια του Άντερσεν ξεφύλλισαν, διάβασαν και έπαιξαν με τις μπάλες η Άννα-Μαρία Σελιμά, ο Δημήτρης Βερεντζής, ο Κωνσταντίνος Γιοβανίδης, η Φαίδρα Σιακαβέλα, η Αρετή Σιακαβέλα και ο Ηλιάς Περαρής.

Στο τέλος της παράστασης «κάναμε ένα πέρασμα» από τον κόσμο του παραμυθιού στη σφαίρα του μύθου και των ευχών. Ήταν μια πολύ όμορφη και πρωτότυπη ιδέα της φιλολόγου Μαρίας Σάρρα. Ο τραγουδοποιός Μίλτος Πασχαλίδης εμπνεύστηκε από τη βροχή των ετήσιων επισκεπτών της γης των πεφταστεριών και δημιούργησε το τραγούδι με τίτλο «Περσείδες». Η Αρετή Μητσοστέργιου, η μαθήτρια της ΣΤ’ Δημοτικού (κόρη της Μαρίας Σάρρα) επιμελήθηκε τη χορογραφία του τραγουδιού. Χόρεψε στην πλατεία του χωριού μας κάτω από τον Αυγουστιάτικο ουρανό, που κάθε χρόνο ανοίγει την αγκαλιά του στις κόρες του μυθικού Περσέα, τους διάττοντες αστέρες, τα αστέρια των ευχών!!! Η Αρετή μάγεψε για δεύτερη χρονιά τους παρευρισκομένους. Ένα ζεστό χειροκρότημα είναι η επιβράβευση για τον κόπο, το άγχος και την αγωνίας σας!!! Αυτό μη το ξεχνάτε ποτέ!!! (Ζητούμε συγγνώμη αν άθελά μας κάποια παιδάκια δεν διάβασαν το όνομά τους.)

Συγχαρητήρια!!! Μπράβο!!!
Σ’όλα τα παιδιά του παιδαγωγικού εργαστηρίου.

Ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος εύχεται και υπόσχεται να ξαναβρεθούμε του χρόνου το καλοκαίρι στο Δημοτικό Σχολείο του χωριού μας να δημιουργήσουμε ξανά!!!
Καλό Χειμώνα, καλή σχολική χρονιά και «στρώσιμο» στα μαθήματά σας!!!

Pin It on Pinterest

Share This