Στις 7 Απριλίου 2017 η Δομνίστα γέμισε εφηβικές φωνές!

Eκπαιδευτικό σεμινάριο περιβάλλοντος στη Δομνίστα
6 Απριλίου 2017
Γνωρίστε την ιστορία του τόπου μας!
11 Απριλίου 2017

33 μαθητές της Α’ τάξης του 6ου Γενικού Λυκείου Αγρινίου συνοδευόμενοι από τις εκπαιδευτικούς Σάρρα Μαρία, Κακαγιάννη Θεοδώρα και Μιχοπάνου Ειρήνη επισκέφθηκαν το χωριό μας.

Η μαθητική ομάδα , η οποία τον Οκτώβριο του 2016 εντάχθηκε στο πολιτιστικό πρόγραμμα με τίτλο “Ιστορική- Λαογραφική- Θρησκευτική προσέγγιση της Ευρυτανικής Γης”, ξεκίνησε στις 6 Απριλίου 2017 ένα τριήμερο ταξίδι στην Ευρυτανία με σκοπό να γνωρίσει από κοντά όλα όσα συνάντησε στις σελίδες των βιβλίων κατά την εκπόνηση της εργασίας της. Η χρονική περίοδος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και της Εθνικής Αντίστασης αποτέλεσαν έναν από τους βασικούς άξονες της μελέτης των μαθητών και γι’ αυτό την περασμένη Παρασκευή το πρωί έφτασαν στο χωριό, στην πλατεία του οποίου τους περίμεναν ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Νίκος Καρέτσος,η πρόεδρος του Συλλόγου Ευαγγελία Νταλιάνη,ο πατερ Ματθαίος, ο Κώστας Παπαδόπουλος,ο Γιάννης Σταμάτης και ο Θεόδωρος Φραγκούλης.

Ο Σύλλογος καλωσόρισε τα παιδια προσφέροντας κεικ και πορτοκαλάδες,επίσης προσφερε η Μαρία Παπαδημητρίου παραδοσιακό αμυγδαλωτό γλυκό.

Ακολούθησε παρουσίαση ενός μέρους της εργασίας των παιδιών στην αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου καθώς και επίσκεψη στο Μουσείο Φωτογραφίας, στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης, στον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου και στο Λαογραφικό Μουσείο.

Αργά το μεσημέρι η ομάδα αναχώρησε για το Καρπενήσι εκφράζοντας σε όλους τις ευχαριστίες της για την εγκάρδια φιλοξενία που της παρασχέθηκε.

Pin It on Pinterest

Share This