«Η άκρη του Ν(ο)ήματος», Έκθεση Ζωγραφικης – Μαρία Σταμάτη

«ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΟΜΝΙΣΤΑΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ 18 ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ», Ανδρέας Νταλιάνης
6 Ιουνίου 2018
Γεώργιος Ανδρ. Κοτσαλος
6 Ιουνίου 2018

Αυτός είναι ο τίτλος με τον οποίο η Μαρία Σταμάτη, σύζυγος του Γιάννη Ν. Σταμάτη έλαβε μέρος με έργα της – δημιουργίες αποκλειστικά με Ν(ο)ήματα» – στην ομαδική έκθεση που πραγματοποιήθηκε στις 11-13 Μαΐου 2018 στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών (Πατησίων 47). Είναι η τέταρτη έκθεσή της που είχα την τιμή να είμαι παρών.

Το οποιοδήποτε δικό μου σχόλιο για το συγκεκριμένο έργο της Μαρίας Σταμάτη, θα αδικήσει σίγουρα τα όσα έγραψε γι’ αυτό η ιστορικός τέχνης και επιμελήτρια της έκθεσης κ. Λουίζα Καραπιδάκη.

Το ότι η Μαρία απέσπασε το πιο θερμό χειροκρότημα στα εγκαίνια αυτής της ομαδικής έκθεσης, αυτό και μόνο τα λέει όλα. Δεν είναι έκπληξη.

Η Μαρία έχει ένα πλούσιο καλλιτεχνικό – εικαστικό και εργογραφικό – ποιητικό έργο, για το οποίο έχουν γράψει δοκίμια και κριτικές πολλοί σχολιαστές του χώρου. Ατομικές και ομαδικές εκθέσεις από το 1995 μέχρι σήμερα στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας αλλά και στο εξωτερικό (Ελβετία, Πολωνία, Κύπρος, Κωνσταντινούπολη κ.λπ.) ο αριθμός των οποίων υπερβαίνει τις πενήντα (50)!

Απέσπασε βραβεύσεις και διακρίσεις με πρώτη το έτος 1979 από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, σε Πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό ποίησης.

Συγχαρητήρια και ολόθερμες ευχές, Μαρία. Και η επόμενη δουλειά σου σίγουρα θα είναι, όπως και οι προηγούμενες, ΑΡΙΣΤΗ!

Ανδρέας Σπ. Νταλιάνης

Pin It on Pinterest

Share This