Πλήθος κόσμου στο 3ημερο των εκδηλώσεων της 17 ης γιορτής τσίπουρου στην Δομνιστα Ευρυτανίας

«Η ανώτατη αρετή δεν είναι να είσαι ελεύθερος παρά να μάχεσαι για την ελευθερία»
9 Νοεμβρίου 2022
Ημερολόγιο 2023
4 Ιανουαρίου 2023

Φώτο: Λαζαρίδης Γιώργος

Η 17η γιορτή τσίπουρου με σύμμαχο τον καλό καιρό, τους δεκάδες εθελοντές, τη νεολαία του χωριού, τους συνδιοργανωτες, τους χορηγούς αλλά και τους χιλιάδες επισκέπτες που βρέθηκαν στο χωριό μας προκάλεσε συναισθήματα ικανοποίησης, χαράς, ψυχικής ευφορίας.

Προετοιμασίες πριν την γιορτή

Για να φτάσουμε όμως στη διοργάνωση της γιορτής χρειάστηκε προετοιμασία πολλών εβδομάδων.

Ο κ. Αγγελής Ι. Γιώργος πιστός χορηγός για άλλη μία χρονιά, μας έκανε δωρεά τα σταφύλια ώστε να παρασκευαστεί το αυθεντικό τσίπουρο και ο κ. Σιακαβελλας Στέφανος μας πρόσφερε το μέλι για να μπορούμε να διαθέσουμε το τσιπουρομελο. Απαραίτητη ήταν η βοήθεια των κυρίων Γιώργο Μερτζάνη, Αγγελή Α. Γιώργο, Πανάγου Σπύρου, Πανάγου Παντελή, Αντρέα Ζουκα, Νίκου Καρέτσου, Βασίλη Καρέτσου που βοήθησαν όλοι στην μεταφορά των σταφυλιών. Το πατητήρι δόθηκε από τον Σιακαβελλα Στέφανο και η μεταφορά του στο χωριό έγινε από τον Καρέτσο Γ. Γιώργο. Η υπόλοιπη διαδικασία ήταν υπό την εποπτεία του κ. Γιατση Αντρέα και τις τελευταίες μέρες πριν τη γιορτή ανέλαβαν μια ομάδα συγχωριανών μας, ο Σπύρος και Μάκης Συρροκωστα, Σπύρος Πανάγος, Λάμπρος Αναγνωστόπουλος, Κωσταντίνος Κωστής, Θοδωρής Λιάκος, Γρηγόρης Παπουτσης , Γρίβας Γιάννης και τους ευχαριστούμε όλους πολύ!

Ο Δημος Καρπενησίου ανταποκρίθηκε στις ανάγκες για τη διοργάνωση της γιορτής και ο Αντιδήμαρχος της περιοχής μας, κ. Χαλκιάς Παντελής φρόντισε για την ανάρτηση του πανό στην είσοδο της πόλης του Καρπενησίου (το άλλο πανό είχε αναρτηθεί στο χωριό μας μέρες πριν, από τον πρόεδρο της Τ.Κ. Καρέτσο Νικόλαο και τον Σύρρο Δημήτρη) καθώς και στην αποστολή συνεργείου την Πέμπτη 20/10 για τον καλλωπισμό των δέντρων στην πλατεία του χωριού και τη Δευτέρα 24/10 για τον καθαρισμό της πλατείας και της εισόδου του χωριού από την πτώση των φύλλων. Την επόμενη μέρα εργάτες του Δήμου μαζί με τον Κορκοδειλο Παναγιώτη, Μερτζάνη Ευθύμη, Μερτζάνη Γιώργο, Μερτζάνη Αντώνη, Αγγελή Αντώνη, Νικόλαο Καρέτσο, Λιάκο Θοδωρή μετέφεραν τον απαραίτητο εξοπλισμό για τα κιόσκια, τους πάγκους κλπ από την αποθήκη στην πλατεία του χωριού. Αφού αποχώρησαν οι εργάτες του Δήμου όλοι οι υπόλοιποι παρέμειναν στην πλατεία για να γίνει η συναρμολόγηση του εξοπλισμού με εργαλεία που τα παραχώρησαν ο Σπύρος και ο Μάκης Συρροκωστας καθώς και ο Δημήτρης Παναγοδημος. Επιπλέον, και τα κορίτσια που βρίσκονταν εκεί Καρέτσου Κ. Ευη και Μπρεκουλακη Ειρήνη πρόσφεραν κάθε δυνατή βοήθεια.

Τα τροχόσπιτα γέμισαν το γήπεδο

Με μεγάλη μας χαρά κατ’ οπιν πρόσκλησης από κοινού του Πρόεδρου της Τ.Κ. Καρετσου Νικολάου και του Προέδρου του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Κορκοδειλου Παναγιώτη, υποδεχτηκαμε και φέτος την Ελληνική Λεσχη Αυτοκινούμενων Τροχόσπιτων (Ε.Λ.Α.Τ.) Hellenic Motorhome Club στο χωριό μας, οι οποίοι αποφάσισαν την φθινοπωρινή τους εκδρομη να την πραγματοποιήσουν στο χωριό μας τις μέρες που θα είναι και η γιορτή τσίπουρου !! Τα πρώτα Τροχόσπιτα έφτασαν την Τετάρτη 26/10 και παρέμειναν στο χωριό τα τελευταία μέχρι 2/11 ενώ συνολικά συγκεντρώθηκαν το 3ημερο των εκδηλώσεων περίπου 40 Τροχόσπιτα στο γήπεδο του χωριού μας.

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου

Το απόγευμα της Πέμπτης πλήθος κόσμου βρέθηκε στα θυρανοίξια στον Ιερό Ναό Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου, στην θέση Υψηλός Σταύρος όρια Ευρυτανίας – Αιτωλοκαρνανιας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπενησίου, κ. Γεωργίου. Να αναφέρουμε ότι με πρωτοβουλία του συλλόγου μας η θεία ακολουθία έγινε με συνοδεία της εικόνας του Αγίου Παϊσίου από 2 τσολιάδες, τον Αντώνη Αγγελή και Ευθύμη Μερτζάνη.

1η μέρα
Παρασκευή 28η Οκτωβρίου, Εθνική Επέτειος

Τελέστηκε το πρωί η θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου. Μετά την δοξολογία ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις με τα εμβατήρια να ακούγονται από τα μεγάφωνα, την επιμέλεια των οποίων είχε η κυρία Ξανθή Παπαδημητρίου. Στις 11.00 ακολούθησε η παρέλαση από το κοινοτικό γραφείο μέχρι το μνημείο πεσόντων με την καθοδήγηση της κυρίας Νταλιάνη Ευαγγελίας με σημαιοφόρο τον Φώτη Καρέτσο (ντυμένος με παραδοσιακή φορεσιά) και παραστάτες τα παιδιά Νίκο και Δήμητρα Γεωργαλή, Δημήτρη Βερεντζη και Μιχάλη Τσακίρη οι οποίοι απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα των χωριανών κι όλων των επισκεπτών. Ακολούθησε Επιμνημόσυνη Δέηση στο μνημείο πεσόντων και κατάθεση στεφάνων από τον πρόεδρο της Τ.Κ. Νικόλαο Καρέτσο, τον πρόεδρο του Φιλοπρόοδου συλλόγου Δομνιστας Παναγιώτη Κορκόδειλο, τον κύριο Κώστα Παπαδόπουλο, Γραμματέα της Πανευρυτανικης Ένωσης, τον πρόεδρο της ΕΛΑΤ κύριο Δημήτριο Γαλάνη και τον Γιάννη Παπαδόπουλο , ως εκπρόσωπο του μπαμπά του κ. Τάκη Παπαδόπουλου, συγχωριανό μας και απόγονο πεσόντα στη μάχη. Στην συνέχεια έγινε απαγγελία ποιήματος (επικήδειος)από την Ξανθή Παπαδημητρίου και αναφορά στους ηρωικά πεσόντες της Δομνιστας και των γειτονικών χωριών κατά το έπος 1940-1941 από τον κύριο Κώστα Παπαδόπουλο συγγραφέα του βιβλίου «Νεκροι και μνήμες» καθώς και ομιλία κειμένου από την Ασημίνα Δαραβέλια, κείμενο το οποίο επιμελήθηκε η Νικολέτα Κοκοσιούλη της Γεωργίας Σταμάτη η οποία δεν κατάφερε να είναι στο χωριό εκείνη την ημέρα. Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, τιμώντας τη μνήμη των πεσόντων και η εκδήλωση έκλεισε με τους παρευρισκόμενους να ψέλνουν τον εθνικό ύμνο όλοι μαζί.

Στην συνέχεια μπήκαν οι τελευταίες πινελιές για να ξεκινήσει επίσημα η γιορτή. Ο ταμίας του συλλόγου Αντώνης Αγγελής είχε την τιμή να αναλάβει την διαχείριση και την επίβλεψη του περιπτέρου του αείμνηστου Σπύρου Βαρρα. Στόλισε το περίπτερο με μπουκαλάκια τσίπουρου, μπλούζες και βραχιολάκια από βουλοκέρι όπου ανέγραφαν ‘’17η γιορτή τσίπουρου’’, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά, με την βοήθεια της Εύης Κ. Καρέτσου και της Αλεξίας Σιάχου. Είχε αμέριστη βοήθεια όλες τις ημέρες και ευχαριστεί πολύ προσωπικά ο ίδιος τα παιδιά που βρίσκονταν στο περίπτερο. Πιο συγκεκριμένα: Μαίρη Αγγελή, Βασιλική Δαραβέλια, Δανάη Πορτοκαλάκη, Αλεξάνδρα Καστανά, Φωτεινή Σαμιωτη, Εύη Κ. Καρέτσου και Ιριδενια Φιλινδρα. Όπως και τα παιδιά που βοήθησαν στην λαχειοφόρο αγορά. Συγκεκριμένα: Ιριδένια Φιλίνδρα, Αρετή Μητσοστέργιου, Τζένη Δουφέκα, Κωνσταντίνα Σαμιώτη Ναυσικά Ροκιδη, Σπυριδούλα Καφαντάρη και Αντώνη Μερτζάνη.

Στις 12.00 ξεκίνησε η γιορτή και από την αρχή υπήρξε μεγάλη προσέλευση κόσμου. Τους υποδεχτήκαμε με μεγάλη χαρά και τους προσφέραμε τσίπουρο, ζεστό τσιπουρόμελο καθώς και τοπικά εδέσματα. Από την Παρασκευή το μεσημέρι και σε όλη τη διάρκεια της γιορτής ο κόσμος είχε την δυνατότητα να απολαύσει και μεζέδες όπως λουκάνικα και κάστανα. Το ψήσιμο ανέλαβε ο αντιπρόεδρος του συλλόγου Ευθύμης Μερτζανης μαζί με τον πατέρα του Γιώργο Μερτζάνη. Στην αρχή ο Θανάσης Γρίβας και ο Βασίλης Καρετσος ήταν εκεί και βοηθούσαν αλλά πρέπει να αναφερθούμε στη σημαντική βοήθεια των δυο φίλων του Ευθύμη , Γιώργου Πέγιου και Μιχαήλ- Άγγελου Τσαμπουράκη οι οποίοι βρέθηκαν πρώτη φορά στο χωριό μας καθώς και του Μάριου Παπασουλιώτη και του Αλεξάνδρου Πλεξίδα.

Ο καιρός έπαιξε καταλυτικό ρόλο αφού ήταν πολύ καλός και βοήθησε στην πολυπληθή παρουσία των επισκεπτών. Την μουσική ανέλαβε ο dj Σακαβελας Μπάμπης ο οποίος ήταν εκεί από το μεσημέρι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στον κόσμο να χορέψει και να διασκεδάσει, τον οποίον ευχαριστούμε πολύ!
Το σημείο που βρίσκονταν τα καζάνια με το τσίπουρο και το τσιπουρομελο είχε αναλάβει η γραμματέας του συλλόγου Εύη Ν. Καρέτσου που με την αρωγή της νεολαίας του χωριού κατάφεραν να εξυπηρετήσουν όλο τον κόσμο. Συγκεκριμένα πολύτιμη ήταν η βοήθεια των: Ασημίνα Δαραβελια, Ειρήνη Μπρεκουλακη, Σιακαβελλα Ιωάννα, Σμαράγδα Σιακαβελλα, Εύη Καρέτσου του Κωνσταντίνου, Φώτης Καρετσος, Ευθυμία Ανδρονίκου, Θοδωρής Λιάκος, Αγγελική Καφαντάρη, Σπυριδούλα Καφαντάρη, Μερτζάνης Αντώνης, Βασιλική Δαραβελια και Δανάη Πορτοκαλακη, Αναστάσης Καπετανης, Μαίρη Αγγελή.

2η μέρα
Σάββατο 29 Οκτωβρίου

Αφού έγινε η καθαριότητα της πλατείας από Νικόλαο Καρέτσο, Εύη Ν. Καρέτσου και Ασημίνα Δαραβέλια, στις 11.30 υποδεχτήκαμε τους πρώτους επισκέπτες της ημέρας. Ήταν πολλοί εκείνοι που μας πρόσφεραν πολλά εδέσματα κι έτσι ο κόσμος είχε την δυνατότητα να συνοδεύσει το τσίπουρο και το ζεστό τσιπουρομελο με διάφορες τοπικές γεύσεις.
Στο Μοίρασμα των εδεσμάτων ήταν η Βαλεντίνα Συγγουνη, Πιστιολη Κωνσταντίνα, Σιακαβελλα Ιωάννα, Σμαράγδα Σιακαβέλα και Σπανού Νεκταρία.

Το Σάββατο το μεσημέρι ξεκίνησε και η λαχειοφόρος αγορά για την οποία υπήρξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και θέλουμε να σημειώσουμε πως για πρώτη φορά σε γιορτή τσίπουρου είχαμε πάνω από 300 δώρα. Την διαχείριση του κοινοτικού γραφείου που μας παραχώρησε ο πρόεδρος της ΤΚ Νικόλαος Καρέτσος, είχε ο πρόεδρος του Συλλόγου Παναγιώτης Κορκόδειλος ο οποίος με την βοήθεια της Βαλεντίνας Συγγούνη, Κωνσταντίνας Πιστιόλη και Νεκταρίας Σπανού ανέλαβε την αποθήκευση, κατηγοριοποίηση και διάθεση των δώρων της λαχειοφόρου.

Στις 16.30 περίπου έφτασε ένα λεωφορείο από το ιδιωτικό πρακτορείο Alkyoni Travel Agency από το Καρπενήσι στο οποίο επέβαιναν ο χορευτικός σύλλογος ‘’Παναγίας’’ ο πεζοπορικός φυσιοδιφικός σύλλογος Καρπενησίου, ο Σύλλογος γυναικών Ευρυτανίας καθώς και διάφοροι επισκέπτες.

Στις 17.30 την σκυτάλη ανέλαβε η κα Ευαγγελία Νταλιάνη η οποία δραστηριοποιήθηκε για την πραγματοποίηση της αναπαράστασης του πατήματος των σταφυλιών από μικρούς μας φίλους στην πλατεία του χωριού όπου συμμετείχε η Γεωργαλή Δήμητρα και άλλα παιδιά που ήταν επισκέπτες από την Αθήνα. Ο Σύλλογος πρόσφερε στους μικρούς μας φίλους αναμνηστικά βραχιόλια για την συμμετοχή τους , πρωτοβουλία του προέδρου του Φιλοπρόοδου Συλλόγου, Κορκοδειλου Παναγιώτη. Για να πραγματοποιηθεί αυτή η δράση χρειαστήκαμε την ξύλινη σκάφη του Συλλόγου μας καθώς και το παραδοσιακό πατητήρι το οποίο μας παραχώρησε ο κ. Πανάγος Παντελής τον οποίο κι ευχαριστούμε.

Στη συνέχεια ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Παναγίας» Καρπενησίου που αποτελούνταν από 12 άτομα μας χάρισαν όμορφες στιγμές με τους παραδοσιακούς χορούς που επέλεξαν να παρουσιάσουν τους οποίους κι ευχαριστούμε , ενώ η μουσική κάλυψη έγινε με την βοήθεια του Αζμι Αουαντι. Αφού τελείωσε το πρόγραμμα του συλλόγου, ο Σακαβελας Μπάμπης συνέχισε με όμορφες μουσικές επιλογές με τον υπόλοιπο κόσμο να χορεύει.

Το βράδυ του Σαββάτου στις 21.15 περίπου ξεκίνησε ζωντανό λαικοδημοτικο πρόγραμμα από τετραμελή ορχήστρα (μπουζούκι: Κωνσταντίνος Μαντελος, τραγούδι: Δήμητρα Καψάλη , αρμόνιο και τραγούδι Θεόδωρος Τσουνακας και κλαρίνο: Πλετσας Θανάσης) . Ο κόσμος γλέντησε και διασκέδασε μαζί τους χορεύοντας συνεχώς, μέχρι τις 4:00 το πρωί. Οι επισκέπτες ξεπέρασαν τα 1500 άτομα και όλοι χόρευαν και τραγουδούσαν ασταμάτητα.Η ίδια η τραγουδίστρια της ορχήστρας κα Καψάλη Δήμητρα στο τέλος της εκδήλωσης ανέφερε πως ήταν για εκείνη η καλύτερη βραδιά στα σχεδόν τριάντα χρόνια της επαγγελματική της πορείας, μας χαρακτήρισε ως το καλύτερο και πιο θερμό κοινό που είχε συναντήσει. Το ίδιο νιώσαμε και εμείς και την ευχαριστούμε από καρδιάς και εκείνη και τους εξαιρετικούς μουσικούς της για την αξέχαστη βραδιά που μας πρόσφεραν. Στη συνέχεια ανέλαβε ξανά ο dj Σακαβελας Μπάμπης μέχρι το ξημέρωμα.

Φωτογραφία: Λαζαρίδης Γιώργος

3η μέρα
Κυριακή 30 Οκτωβρίου

Το πρωί της Κυριακής έγινε η πρώτη Θεία Λειτουργία μετά τα θυρανοίξια του Ι.Ν.Αγ.Παισίου Αγιορείτου με την παρουσία ντόπιων κατοίκων και πιστών από το Αγρίνιο που ήρθαν για τον σκοπό αυτό.

Η καθαριότητα της πλατείας ξεκίνησε πάλι από νωρίς για να είναι όλα έτοιμα για την τελευταία μέρα της γιορτής. Ξανά ο Καρετσος Νίκος μαζί με Εύη Ν. Καρέτσου, Ασημίνα Δαραβελια, τον κύριο Βασίλη Σεργουνιωτη από την ΕΛΑΤ, την Πιστιολη Κωσταντίνα, τη Γκίνη Λάουρα και την Εμμη Κατρινη μάζεψαν και καθάρισαν την πλατεία.

Να επισημάνουμε ότι σ’ όλη την διάρκεια της γιορτής παρευρέθηκαν στο χωριό μας: ο κ. Κοντογεωργος Κ. βουλευτής του νομού, ο Αντιπεριφερειάρχης Τασιος Α., ο Δήμαρχος Καρπενησίου Σουλιώτης Ν., η κ. Καλαντζη Κ. Αντιπεριφερειάρχης Δασικής Πολιτικής και Κτηνοτροφίας, ο κ. Σβερωνης Γ. Αντιδημαρχος Αθλητισμού, ο αντιδήμαρχος της περιφέρειας μας Χαλκιάς Παντελής, η κ. Τσιουγκρη Κ. πρόεδρος της ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ, ο αντιδήμαρχος Αιγιαλείας κ. Ντίνος Γ., οι δημοτικοί σύμβουλοι Ιβρος Γ. και Κακκαβας Χ. και η πολιτευτής του νομού Ευρυτανίας Οικονόμου Τ..

Από το πρωί της Κυριακής οι επισκέπτες μπορούσαν και πάλι να απολαύσουν το τσίπουρο και το ζεστό τσιπουρόμελο με τη συνοδεία εδεσμάτων υπό τους ήχους παραδοσιακής μουσικής. Η πλατεία άρχισε να αδειάζει από το μεσημέρι καθώς είχε έρθει πια για όλους η ώρα της επιστροφής.

Η 17η γιορτή τσίπουρου άφησε σε όλους μια γλυκιά γεύση και μεγάλη προσμονή για τα επόμενο αντάμωμα την ίδια εποχή. Η ανάγκη του κόσμου να διασκεδάσει και να ξεφύγει από την καθημερινότητα σε συνδυασμό με την δυναμική παρουσία της νεολαίας που πρόσφερε την αμέριστη βοήθειά της δημιούργησαν ένα ανεπανάληπτο αποτέλεσμα μιας γιορτής που θα συζητάμε και θα αναπολούμε για πολύ καιρό. Το Δ.Σ. του συλλόγου νιώθει ιδιαίτερα ικανοποιημένο που στην πρώτη μεγάλη εκδήλωση που ανέλαβε, κατάφερε να σταθεί αντάξιο των μεγάλων προσδοκιών και των αναγκών της 17ης γιορτής τσίπουρου κι ευχαριστει θερμά όλους κι όλες που στάθηκαν δίπλα στα μέλη του Δ.Σ. για μία γιορτή που αποτελεί ένα σημαντικο γεγονός που δίνει δυναμικη στο χωριό μας. Ζητούμε συγγνώμη εαν έχει παραλειφθεί κάποιο όνομα διότι ήταν πάρα πολλοί εκείνοι που μας βοήθησαν και χωρίς αυτούς δεν θα τα είχαμε καταφέρει. Μ’ ενέργεια, διάθεση και συλλογικότητα και αγάπη προς το χωριό μας όλοι μαζί ανυπομονούμε να ανταμώσουμε ξανά και να δημιουργήσουμε και άλλες αξέχαστες στιγμές που θα θυμόμαστε για χρόνια. Οι γιορτές μας είναι οι άνθρωποι μας!!

Φωτογραφία: «Μαύρη μέλισσα»

Ευχαριστίες

Τον Δήμο Καρπενησίου και την ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ για την χορηγία των αναμνηστικών μπουκαλιών.
Την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας – Περιφερειακή ενότητα Ευρυτανίας και τον ΟΠΑΣΤΕ για την χορηγία των αναμνηστικών φούτερ.
Την Τ.Κ. Δομνιστας για την χορηγία σε αυτοκόλλητα, καυσόξυλα και αναλώσιμα.
Τον πρόεδρο της Τ.Κ. Καρέτσο Νικόλαο για την παραχώρηση του κοινοτικού ιατρείου και την χειρωνακτική εργασία
Τον Αποστόλη Τερνιωτη για τον χώρο που μας παραχώρησε στο Fantino hotel ώστε να αποθηκεύουμε εξοπλισμό.
Τον Αγγελή Κώστα για τα καυσόξυλα και τον ανιψιό του Ανδρόνικο Ηλία για τη μεταφορά τους.
Τον Γιώργο Μερτζανη που ήταν δίπλα μας και πρόσφερε απλόχερα την βοήθεια του σε ό,τι του ζητήσαμε
Τον Θανάση Γρίβα για τον χώρο που μας παραχώρησε ώστε να αποθηκεύσουμε κι εκεί τα εδέσματα.
Σημαντική ήταν η δωρεά του Συρρου Δημητρίου μαζί με τον ανηψιο του, Παναγιώτη Συρρο, οι οποίοι πρόσφεραν στον σύλλογο έναν ξύλινο πάγκο κι επίσης έγινε και η προσφορά μιας σόμπας εξωτερικού χώρου από ανώνυμο. Δωρεά για τις ανάγκες της γιορτής έγινε και το λάστιχο από το καζάνι για το άδειασμα στη παραγωγή, από τον Παπαδημητρίου Νίκο.

Εδέσματα: Τσούκα Μαρία, Τσούκα Ρούλα, Χρήστο Βαμβατσικο , Βάνα Καρετσου, Γιώτα Καρετσου , Οικογένεια Καρτσακλη, Σπύρος Καρετσος, Μιχάλης Νταλιάνης, Σύρος Δημήτρης , Γρίβας Σπύρος, Αλέκα Καρέτσου, Σύρου Ματίνα του Κων/νου, Τσαπραζλη Γιώτα.

Τις επιχειρήσεις που βρίσκονται στο Καρπενήσι: το «Παραδοσιακόν», το fresh Κιτσιος, το κρεοπωλείο Βρεκος και η «Ανοδος».

Χορηγοί επικοινωνίας: Ευρυτανικά νέα, evrytanika.gr, Ο Ευρυτανικος Παλμός, ραδιοφωνικός σταθμός Stoxos Karpenisi 104,9, Ραδιο Καρπενήσι 97,5 fm, Star κεντρικής Ελλάδος.

Λαχειοφορος

Τα δώρα της λαχειοφόρου ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Συγχαρητήρια στο μέλος του Συλλόγου Νικόλαο Πιστιολη που ανέλαβε αυτό το κομμάτι κατά κύριο λόγο και στη σύζυγο του Δέσποινα Γιουβανακη, όπως και στο υπόλοιπο Δ.Σ. για τον αγώνα που έδωσε για να συλλέξει τόσα πολλά δώρα. Ευχαριστούμε όλους όσους απλόχερα δέχτηκαν να βοηθήσουν για τη λαχειοφορο!

Τραχηλη Αργυρω: 20 ζευγάρια σκουλαρίκια, 21 χειροποίητα βραχιόλια, 1 χειροποίητο πορτοφόλι, 1 χειροποίητο πλεκτό ρόδι, 4 χειροποίητο μενταγιόν, 1 χειροποίητο τσαντάκι μακραμε, 1 χειροποίητη θήκη κινητού
Forest suites Μεγάλο χωριό: διανυκτέρευση για 2 άτομα
Βιβλιοπωλείο Γεώργιος Σωκος: 1 παζλ, 1 παιδικό παιχνίδι
Ταβέρνα το Χαγιατη: Γεύμα για 2 άτομα αξίας 50€
Εξοχικό κέντρο Άγιος Αθανάσιος: Γεύμα για 2 άτομα
F-Zein Active: Έκπτωση 30% Μαυρη Σπήλιά, 30% Πάντα βρέχει, 30% Rafting
Παραδοσιακή ταβέρνα Το πέταλο: Γεύμα για 2 άτομα
Εμπόριο ξυλείας Δημ. Π. & Παν. Κ. Σύρρος Ο.Ε.: 2 ρολόι τοίχου
Ταβερνάκι ο Φουφης: Γεύμα για 2 άτομα
Ισμήνη Αγγελή: 11 διακοσμημένα μπουκάλι
BP Τσιωνης: 1 ζευγάρι αλυσίδες χιονιού
Φιλοπρόοδος Σύλλογος Δομνιστας: 9 μπουκάλια των 100ml τσίπουρο, 17 μπουκάλια των 250ml τσίπουρο, 9 μπουκάλια των 500ml τσίπουρο, 4 βιβλία «Μάρκος Μπότσαρης Περίτρανα τον ύμνησαν σ’ Ανατολή και Δύση», 14 βιβλία «Οικογενειακά Δέντρα Δομνίστας Ευρυτανίας», 8 βιβλία «Νικόλας Σώκος 50 χρόνια από τον θάνατο του», 10 βιβλία «Η Δομνίστα και το έπος του ‘40», 8 βιβλία «»Ιστορία & Πολιτισμός της περιοχής του Δήμου Δομνίστας Ευρυτανίας» (Τόμος Α)», 8 βιβλία «»Ιστορία & Πολιτισμός της περιοχής του Δήμου Δομνίστας Ευρυτανίας» (Τόμος Β)», 5 βιβλία «Ψωμί… Παιδεία…», 10 βιβλία «Σαν παλιές Φωτογραφίες», 10 βιβλία «Ταξίδια της Μνήμης»
Sister Lab: 1 παζλ 500 κομμάτια, σετ κούπες, πιατάκι, κουταλάκι, 1 διακοσμητικό τοίχου, 1 μεταλλικό κουτί αποθήκευσης (καφές, ζάχαρη, τσαι), 1 ρολόι τοιχου,1 σετ κούπες καφέ
Euronics: 1 ηλεκτρικό είδος οικιακού εξοπλισμού
Βασιλική Καντήλα-Αγγελή: 4 χειροποίητα κολιέ, 3 ζευγάρια σκουλαρίκια με ημιπολύτιμες πέτρες, 2 χειροποίητα βραχιολια
Regklis Auto Parts: 1 Αναλωσιμα Service αυτοκίνητου αξίας 50ε, 1 Αναλωσιμα Service αυτοκίνητου αξίας 70€
Κουτρομανος: 3 κιλά κατικι
Saloon Park: Μικρή βόλτα με άλογα για 2 άτομα
Μικροζυθοποιία Ευρυτανίας Carpinus: 12 μπύρες
Τα χειροποίητα της Λένας: 2 πίτες με 15 κομμάτια
Public: Δωροεπιταγη 50€
Κελάρι πιτσαρία: γεύμα για 2 άτομα
Rem Σπέτσες: 2 μενταγιόν, 1 μαντήλι, 1 πουκάμισο, 1 βραχιόλι
Μαρια Τσουκα: 1 κιλό φασολιά, 1 κιλό λάδι
Γεώργιος Κυτέας: 1 χειριστήριο ps, 1 παιδικό παιχνίδι pinart, 3 θήκες κινητού για το χερι, 1 παιδικό ρολόι φωτιστικό, 3 μεταλλικά κουτιά αποθήκευσης, 1 παιδική λάμπα με αστέρια, 1 κουμπαράς-ράδιο
Γουδιότικο Τσιπουράδικο: γεύμα 20€
View village hotel: διανυκτέρευση για 2 άτομα
Ξενώνας Μεσοστρατη: 2 διανυκτερεύσεις για 4 άτομα
LamiaBatery.gr: 1 φορτιστής μπαταρίας (auto/moto), 1 ηλιακό panel φόρτισης μπαταρίας αυτοκίνητου
Epoches Luxury Suites: διανυκτέρευση σε σουίτα για 2 άτομα
Queen’s Market Delicatessen: δωροεπιταγη 15€
Λένα Κων. Τσούκα: 1 φούστα, 1 γυναικεια παντελονα
Φαρμακίδειο: 7 χειροποίητα λικερ και βιβλίο
Το ρακομελο: 1 εκμεκ, 1 γαλακτομπούρεκο και 2 καφέδες
ΑΒ Βασιλοπουλος: 2 δωροεπιταγες 50€
River art: 30% έκπτωση σε όλα τα προϊόντα, 1 φιλοτεχνημένη πιατέλα αξιας 35€
Aroma Dryos Spa & Eco Hotel: 1 διανυκτέρευση
Σταμάτη Σπυριδούλα: 2 ζευγάρια χειροποίητα σκουλαρίκια
Εστιατόριο ξενοδοχείο Στεγκος Άμπλιανη: 2 διανυκτερεύσεις για 2 άτομα
Το χωριάτικο Νασιοπουλος: γεύμα για 2 άτομα
Ταβέρνα Φωλιά: γεύμα για 2 άτομα
Tech Genius: 2 ζευγάρια ακουστικά Bluetooth
Τσαπραζλης Δημήτρης: 2 Αγγλοελληνικα λεξικά
Έκο Νικόπουλος: 1 ζευγάρι καλύμματα αυτοκινήτου
Αλεξάνδρα Σταμάτη: 1 πουκάμισο από
Eithistai Cafe: μενού για 2 άτομα
Ξεναριος Νικόλαος: 1 ζευγάρι αλυσίδες για ΙΧ
Κρεοπωλείο Συλεουνης: 2 λουκάνικα
Κοσμηματοπωλείο Παναγιωτόπουλος Λεωνίδας: 1 ασημένιο δαχτυλίδι
PharmaGalaxy: 2 αφρόλουτρα
Κρεοπωλείο Μαυραγάνης: 4 λουκάνικα
Natura Charlets: 1 διανυκτέρευση για 2 άτομα
Σκλαβενιτης ΑΕ: δωροεπιταγη 30€
Κρεοπωλείο Τσωνος: 2 σπληνάντερα
Ξυλεια Κολλημενος: 1 αλφάδι λέιζερ
Fantino: 1 γεύμα για 4 άτομα, 2 διανυκτερεύσεις για 2 άτομα
Ηλίας Ανδρόνικος & Ντίνα Ξανθοπούλου: 3 συσκευασίες αμύγδαλα 1 κιλού
Το σπίτι του ψαρά: 1 γεύμα για 2 άτομα
Emotions Country Resort: 2 διανυκτερεύσεις
Στη πόλη: 1 γεύμα για 2 άτομα αξίας 50€
Εν Ελλάδι: γεύμα για 2 άτομα
Γαβρίλης: 1 κιλό κατικι
Shell καρπενησι: 1 τηλεκατευθυνόμενο αυτοκίνητο & 1 μπαταριά, 1 σακίδιο & 1 μπάλα ferrari
Ταβέρνα Αντρέας: 10 σουβλάκια
Athletics: 1 μπλούζα
Ταβέρνα ο Παράδεισος: 1 γεύμα για 2 άτομα
Ντριβας Δημήτρης κατάστημα ηλεκτρονικών συσκευών: 1 ηχείο Bluetooth αξιας 25€
E Smart: 1 ζευγάρι ενσύρματα ακουστικά
Πάρκο Κεφαλόβρυσο: 1 γεύμα για 2 άτομα
Κρεοπωλείο Κακογιωργης: 1 λουκάνικο
Μέτοικος: 15 σουβλάκια
Μεζεδοπωλείο Μύλος: 1 γεύμα αξίας 20€
Atools.gr: 1 ηλεκτρονική ζυγαριά
Fresko ιχθυοτροφείο: 5 φιλέτα καπνιστή πέστροφα
Finetsa: 1 γυναικεία μπλούζα
Παπαδημητρίου Νίκος: 2 σουβενίρ
Υληεσσα: 2 διανυκτερεύσεις
Πλαστήρι: 1 κατεψυγμένη πίτα 20 κομμάτια
Ταβέρνα Αντιγόνη: 1 γεύμα για 2 άτομα
Delice: 1,5 κιλό γλυκά

Το Δ.Σ. του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Δομνιστας
Κορκοδειλος Παναγιώτης: Πρόεδρος
Μερτζάνης Ευθύμης: Αντιπρόεδρος
Καρέτσου Ευαγγελία: Γραμματέας
Αγγελής Αντώνης: Ταμίας
Πιστιόλης Νίκος: Μέλος

Εις το επανιδείν!!

Pin It on Pinterest

Share This