Παιδαγωγικό Εργαστήρι

Ελαφρολαϊκή μουσική ελληνική βραδιά.
4 Σεπτεμβρίου 2013
River Party στον Κρικελλοπόταμο
4 Σεπτεμβρίου 2013

Φέτος για 15 μέρες, στο Δημοτικό Σχολείο του χωριού μας το κουδούνι χτυπούσε στις 11 κάθε πρωί, για να  υποδεχθεί όλους τους μικρούς μας φίλους, από 2,5 ως 12 χρονών. Στη φιλόξενη αίθουσά του, μια καινούρια δραστηριότητα του Συλλόγου μας, το Παιδαγωγικό Εργαστήρι, έδωσε την ευκαιρία  σε όλα τα παιδιά να περάσουν όμορφα τα πρωινά τους, παίζοντας έξυπνα επιτραπέζια βιβλιοπαιχνίδια, διαβάζοντας παραμύθια και πολλά παιδαγωγικά βιβλία, αναπτύσσοντας τα καλλιτεχνικά τους ταλέντα και τις δεξιότητές τους στη ζωγραφική, την πλαστική, τη χειροτεχνία.

Πολύχρωμα χαρτιά, ψαλιδάκια, πινέλα, μπογιές, τέμπερες, χαρτί, μπογιές, νήματα, κορδέλες και κουδουνάκια, στα δεξιότεχνα χεράκια τους, αποδείχθηκαν πολύτιμα. Πειραματίστηκαν με διάφορα υλικά που βρήκανε στη φύση, όπως πέτρες, ξύλα,   κουκουνάρια, κατασκευάζοντας όμορφα στολίδια-ενθύμια από τις φετινές διακοπές τους στο χωριό.  Τα έργα τους από τις πρώτες κιόλας μέρες δε χωρούσαν  στα πρεβάζια και στους τοίχους της αίθουσας.  

Ανήμερα το 15Αύγουστο, τα έργα και οι φάκελοι των μικρών μας φίλων εκτέθηκαν στην πλατεία του χωριού, όπου τα θαύμασαν όλοι και απέσπασαν τις καλύτερες κριτικές. Το έργο της Πέρσας Μπουζιάνα, με θέμα το Παιδαγωγικό Εργαστήρι, ήταν ευρηματικό και όμορφο και θα γίνει το έμβλημα του Παιδαγωγικού, που και του χρόνου θέλει να είναι ενεργό και με ακόμη πλουσιότερη δράση.

Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους προσέφεραν υλικά ζωγραφικής και χειροτεχνίας (Όλγα Παπαδοπούλου, Σούλα Σταμάτη-Μαυρίκα, Θανάσης Σταμάτης, Γεωργία συζ. Νίκου Παπαδημητρίου, από της οποίας το πολύτιμο υλικό γεννήθηκε η ιδέα του θεατρικού, οικογ. Γεωργίου Αντ. Αγγελή κ.ά. πολλοί). Στη δραστηριότητα του εργαστηρίου βοήθησαν πάρα πολύ με τη συμβολή και τις γνώσεις τους οι κυρίες Βίκυ Τσίρκα, Δήμητρα Σταθονίκου, Ευγενία Βλάχου-Πανάγου και η κ. Βαγγελιώ Νταλιάνη.

Ευχαριστούμε γονείς και παππούδες που μας εμπιστεύθηκαν τα πολύ καλά παιδιά τους. Ευχόμαστε σε όλα τα παιδάκια να έχουν υγεία και καλή επιστροφή στα επίσημα …. θρανία τους. Καλή τους πρόοδο!

Μικρή θεατρική παράσταση: «Ανακύκλωση»

Ωστόσο, τα παιδιά του Παιδαγωγικού Εργαστηρίου, επιφύλασσαν μια έκπληξη στο κοινό που βρισκόταν στην πλατεία για τις εκδηλώσεις του 15Αύγουστου. Μεταξύ χορευτικών, ένα σχολικό σκηνικό στήθηκε σε χρόνο μηδέν στην πλατεία, μαθητές πήραν τις θέσεις τους στα θρανία-επί σκηνής και «σπάζοντας» το κεφάλι τους να ετοιμάσουν μια σχολική εργασία για την «Ανακύκλωση», η κυρία «Ανακύκλωση» (Φωτεινή Σαμιώτη) ξεπήδησε από τις σελίδες μιας εγκυκλοπαίδειας, για να τους διδάξει ποια υλικά ανακυκλώνονται και γιατί πρέπει να το κάνουμε. Υλικά;

Οι χάρτινες σακούλες (Σωτήρης Γιούλης, Κάτια Βερετζή, Κωνσταντίνα Σαμιώτη και Δανάη Φώτη), οι πλαστικές σακούλες (Έμη Μπρέκα, Χρήστος Παπαδόπουλος, Μελίνα Γιαννοπούλου, Μαρία Μανάτου, Σπύρος και Αρετή Σιακαβέλλα και Παναγιώτα Σάλα), τα γυάλινα μπουκάλια (Ξενοφών και Όλγα Καπλάνη, Ναυσικά Ροκίδη, Χριστίνα Μαρκογιάννη και Ευθυμία Σάλα), τα αλουμινένια κουτάκια (Γιώργος, Άννα και Ιωάννα Σιακαβέλα και Γιάννος Μήτσου), οι μπαταρίες (Λέων Χίκσον, Νάνσυ Πανάγου, Θάλεια Ροκίδη και Ζέτα Γιούλη). Όλα, υπακούοντας στο κάλεσμα της κυρίας Ανακύκλωσης, εμφανίστηκαν μπροστά μας, εξηγώντας μας γιατί είναι χρήσιμο να ανακυκλωθούν.

Όλοι τους έριξαν πράγματα, που ανακυκλώνονται, στους αντίστοιχους κάδους ανακύκλωσης, που φιλοτέχνησε η Κατερίνα Βαμβάτσικου, δίνοντας το παράδειγμα σε όλους εμάς. Σε ρόλο μαθητών βρέθηκαν οι: Λάμπρος και Άγγελος Μακράκης, Θανάσης και Σωκράτης Παναγοδήμος, Μαίρη και Βαλίνα Αγγελή, Δήμητρα, Βάσω και Όλγα Βαμβάτσικου, Κατερίνα Βαμβάτσικου Δανάη Πορτοκαλάκη και η Ιριδένια Φιλίνδρα, ενώ το δρώμενο προλόγισε με τη δυνατή φωνή της η Βασιλική Δαραβέλια.

Ελπίζοντας να μη ξεχάσαμε κανέναν από τους πράγματι ταλαντούχους λιλιπούτειους ηθοποιούς, τους συγχαίρουμε όλους και υποσχόμαστε πως το επόμενο καλοκαίρι θα έχουν τη δική τους ξεχωριστή μέρα …. εμφάνισης στο κοινό… Υπομονή…

Pin It on Pinterest

Share This