ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ…»

ΠΛΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟΣ ΤΟΥ 15ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018
21 Σεπτεμβρίου 2018
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΤΕΓΑΣΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΣ
21 Σεπτεμβρίου 2018

Στις 13-8-18 έγινε η παρουσίαση του έργου «ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΗ ΣΠΥΡΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΗ 1959, 1962», Έκδοση του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών στη μεγάλη αίθουσα του Κοινοτικού Τουριστικού Ξενώνα του χωριού μας σε συνδιοργάνωση με την Πανευρυτανική Ένωση.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα χαιρέτισαν η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ευαγγελία Νταλιάνη και ο Πρόεδρος της Πανευρυτανικής Ένωσης κ. Αθανάσιος Σταμάτης. Για το μοναδικό αυτό έργο μίλησαν οι κ.κ. Κώστας Αντ. Παπαδόπουλος και ο επιμελητής της έκδοσης κ. Αναστάσιος Ηλιόπουλος, ενώ διαβάστηκε και χαιρετισμός του Διευθυντή του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών κ. Ευαγγέλου Καραμανέ από την συντονίστρια της εκδήλωσης κ. Μαρία Σάρρα.

Στην αρχή, αλλά και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ακούστηκαν τραγούδια της Συλλογής από τους αείμνηστους Ανδρέα Τσιούνη, Βασιλική Τσιούνη, Βασιλική Κ. Κοτοπούλου, Βασιλική Λ. Σιώκου, Ευθύμιο Φίλιππα Σιακαβέλλα και από την μόνη επιζώσα και παρούσα στην εκδήλωση κ. Ελένη Φλώρου, το γένος Σπύρου Βαμβάτσικου.

Στο τέλος τιμήθηκε ο Καθηγητής Μουσικής και επιμελητής του έργου κ. Αναστάσιος Ηλιόπουλος για την τεράστια προσφορά του στα μουσικά δρώμενα της γενέθλιας γης μας και όχι μόνον… Σχετική πλακέτα του επιδόθηκε σπό την Πρόεδρο του Συλλόγου μας κ. Ευαγγελία Νταλιάνη.

Τέλος, σημειώνεται ότι παρόμοιες εκδηλώσεις είχαν προγραμματιστεί να γίνουν στο Καρπενήσι στις 29-7-18 και την επομένη, 30-7-18, στο Κερασοχώρι, έδρα του Δήμου Αγράφων, αλλά αποφασίστηκε να αναβληθούν και να γίνουν σε εύθετο χρόνο λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών στην Ανατολική Αττική στις 23-7-18 και το Εθνικό Πένθος για τα θύματα σε αυτήν.

Pin It on Pinterest

Share This