Καλεσμα – Προσκληση – Συμμετοχη Προς Ολους Τους Απανταχου Δομνιστιανους

Πρόσκληση-Πρόγραμμα Εκδήλωσης για την 75η Επέτειο από την Έναρξη του Ένοπλου Απελευθερωτικού Αγώνα (7 Ιουνίου 1942)
29 Μαΐου 2017
Ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Δομνίστας ευχαριστεί το Δήμαρχο Καρπενησίου κ. Νίκο Σουλιώτη
7 Ιουνίου 2017

Με την επιστολή μου θέλω να χαιρετήσω όλους τους συγχωριανούς μου και να τους θυμίσω ένα κομμάτι από τα παιδικά μας χρόνια Ο Σύλλογός μας, στα πλαίσια των εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων έχει πρωτοτυπήσει.

Προτείνω την Κυριακή πριν της Παναγίας (γιατί την ημέρα της Παναγίας το πρόγραμμα του Συλλόγου είναι φορτωμένο με τις καθιερωμένες εκδηλώσεις), να γίνει έκθεση στην Πλατεία του χωριού, με παιχνίδια που δημιουργοί ήμασταν εμείς οι ίδιοι. Έτσι εμείς οι παλιοί θα θυμηθούμε και θα ξαναζήσουμε τα ανέμελα παιδικά μας χρόνια, ενώ οι νεότεροι (παιδιά και εγγόνια μας) θα γνωρίσουν τις δημιουργίες μας, τα παιχνίδια μας και συγκεκριμένα:

Τα κάρα, που κοιτάζαμε ποιος θα φτιάξει το καλύτερο. Θα αναφερθώ σε μία πίστα στο Κρι που κάναμε αγώνες. Πριν την εκκίνηση λιπαίναμε τους άξονες των τροχών με βούτυρο που κλέβαμε από το λαϊνι, που το φύλαγε η μάνα μας για να το χρησιμοποιήσει στο φαγητό

  • Σκοποβολή με το λάστιχο (Σφεντόνα)
  • Κουρκουσούρα
  • Στεφάνι
  • Λέγκα
  • Σβάρνα
  • Τριώτα
  • Κοκοσάκι (τα καρύδια στην σειρά που αν χτύπαγες την μάνα τα έπαιρνες όλα)

Μπορούμε στη συνέχεια να πιλοτάρουμε ο καθένας με το κάρο του από το κτήριο του ΟΤΕ έως τον Καρτσακλή για παράδειγμα, (η δε τροχαία θα κάνει το καθήκον της, μην έχουμε και κανένα ατύχημα!!!!)

Άλλα παιχνίδια μπορούν να πραγματοποιηθούν στο γήπεδο όπου υπάρχουν και οι κερκίδες.

Πιστεύω να υπάρξουν αρκετοί που θα συμμετάσχουν και να τους αρέσει.

Αν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί από τον φετινό Αύγουστο και αν έχει επιτυχία να καθιερωθεί στις προγραμματιζόμενες Αυγουστιάτικες δραστηριότητες του Συλλόγου, ώστε να χαρούμε και να γελάσουμε όλοι μαζί, διώχνοντας για λίγο μακρυά την κρίση και το ίντερνετ από εμάς.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Κ. ΣΤΑΜΑΤΗΣ

Pin It on Pinterest

Share This