Η Γιορτή Τσίπουρου στο όμορφο χωριό μας, τη Δομνίστα Ευρυτανίας, έκλεισε φέτος την 18 χρονιά της!

18η Γιορτή Τσίπουρου στη Δομνίστα Ευρυτανίας (Πρόγραμα)
20 Οκτωβρίου 2023
1ο EΥΡΥTANIA SNOW TRAIL
24 Φεβρουαρίου 2024

Καθώς η γιορτή έχει γίνει ευρέως γνωστή τα τελευταία χρόνια, παρατηρήθηκε για άλλη μια φορά τεράστια προσέλευση κόσμου. Ήρθαν άνθρωποι απ’ όλη την Ελλάδα, από Θράκη μέχρι Κρήτη, ακόμη κι απ’ το εξωτερικό. Η πλατεία γέμισε με ζωή και κέφι, όπως αρμόζει σε μια γιορτή! Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους τοπικούς φορείς που στήριξαν και φέτος την γιορτή μας.

Η γιορτή τσίπουρου, με ατομική προσπάθεια με εθελοντισμό και πολλή αγάπη από όλη τη νεολαία της Δομνίστας, έχει γίνει γνωστή σε όλη την Ελλάδα. Ιδιαίτερα φέτος θέλαμε να είναι και ουσιαστικά γιορτή αγάπης, καθώς μέρος των εσόδων θα δοθούν σε οικογένειες που επλήγησαν από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία!

Η γιορτή ξεκίνησε το 2005, ήταν μια συνάντηση μεταξύ φίλων, μεταξύ συγχωριανών που βρήκαν μια επιπλέον αφορμή να ανεβούν στο χωριό, ένας επιπλέον λόγος να στηρίξουν τους ντόπιους επιχειρηματίες. Η απαράμιλλη ομορφιά του τόπου μας και η ζεστασιά των ανθρώπων μας όλα αυτά τα χρόνια αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών τόσο το καλοκαίρι όσο και στη γιορτη τσίπουρου στην καρδιά του φθινοπώρου. Κάθε χρόνο η γιορτή αυτή γιγαντώνεται και όλα τα μέλη του Συλλόγου προσπαθούν να ανταποκριθούν στις ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις και να διατηρήσουν τον πήχη ψηλά. Έτσι και φέτος η γιορτή τσίπουρου και όλη η διοργάνωση στάθηκε επάξια στο ύψος των περιστάσεων, φιλοξένησε χιλιάδες επισκέπτες και αποσόβησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την όποια άσχημη εξέλιξη θα μπορούσε να έχει ένα άσχημο συμβάν που έλαβε χώρα εκτός των ορίων της γιορτής, η περαιτέρω κοινοποίηση του οποίου μόνο να βλάψει μπορεί το θεσμό και το ίδιο μας το χωριό. Ο σύλλογος μας πρέπει να δυναμώνει και να στηρίζει με κάθε τρόπο κάθε πρωτοβουλία που θα αποτελέσει ευκαιρία να κρατηθεί το χωριό μας ζωντανό και αυτή πρέπει να είναι σκέψη όλων μας. Καλή αντάμωση και του χρόνου!

Pin It on Pinterest

Share This