Εορτασμός Εθνικής Αντίστασης – 2017

Ο χορός του Συλλόγου στη Δομνίστα – Κυριακή 4 Ιουνίου 2017
7 Ιουνίου 2017
Eκτύπωση βιβλίου των οικογενειών
15 Ιουνίου 2017

Γιορτάστηκε και φέτος η έναρξη του ενόπλου αγώνα της Εθνικής Αντίστασης 1942-1944 στη Δομνίστα.

Ο εορτασμός άρχισε να γίνεται επίσημος από το 1992 στο μνημείο της Αντίστασης.

Φέτος 75η επέτειος εορτάστηκε με τη δέουσα επισημότητα. Την επιμνημόσυνη δέηση έψαλε ο π. Ματθαίος και στη συνέχεια κατατέθηκαν στεφάνια από τους: κ. Κώστα Κοντογεώργο, βουλευτή Ευρυτανίας εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων, κ. Αρη Τασιό Αντιπεριφερειάρχη Νομού Ευρυτανίας, κ. Δημήτριο Βονόρτα, Αντιδήμαρχο Καρπενησίου εκ μέρους του Δήμου Καρπενησίου, κ. Κων/νου Τάκη, Αντιδήμαρχο του Δήμου Αγράφων, κ. Γιάννη Σταμάτη πρώην Δήμαρχο Δομνίστας και αρχηγό της Μείζονος Αντιπολίτευσης στο Δήμο Καρπενησίου, κ. Γιώργο Αναγνώστου εκ μέρους της Νομαρχιακή επιτροπής Σύριζα του Νομού Ευρυτανίας, κ. Σπύρο Ζούκα εκ μέρους της τοπικής κοινότητας Στάβλων, κ. Ανδρέα Ζούκα εκπρόσωπο τη Πανευρυτανικής Ένωσης κ. Ευαγγελία Νταλιάνη, πρόεδρο του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Δομνίστας και κ. Νίκο Καρέτσο πρόεδρο της Τοπικής κοινότητα Δομνίστας.

Ακολούθησε χαιρετισμός της κ. Γεωργιας Γκαρίλα, Αντιδημάρχου , εκ μέρους του Δήμου Καρπενησίου και η κεντρική ομιλία από την κ. Βασιλική Λάζου, Διδάκτωρ Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Σημειώνεται, ότι η ομιλία της κ. Λάζου ήταν σύντομη και εμπεριστατωμένη. Αναφέρθηκε γενικά στην Αντίσταση κατά των κατακτητών.

Σύντομα μηνύματα άλλα περιεκτικότατα απεύθυναν ο Βουλευτής Ευρυτανίας κ. Κώστας Κοντογεώργος, ο Αντιδήμαρχος Αγράφων κ. Κωνσταντίνος Τάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ. Αρης Τασιός.

Ακόμα παρόντες ήταν ο πρώην Δήμαρχος Ποταμιάς και νυν Δημοτικός Σύμβουλος Καρπενησίου κ. Γιάννης Ιμβρος, και ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και νυν Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Καρπενησίου κ. Τάκης Κόντος.

Ακολούθησε 1΄ λεπτού σιγή και όλη η εκδήλωση έκλεισε με τον Εθνικό μας Ύμνο.

Το συντονισμό της όλη εκδήλωσης ανέλαβε, ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Δομνίστας ο οποίος με τη λήξη της εορτής, πρόσφερε γλυκίσματα και χυμούς.

Σημαντική ήταν η επίσκεψη πολλών επισκεπτών μεταξύ των οποίων, του Αντιπεριφρειαρχη, του Αντιδημάρχου, των Δημοτικών Συμβούλων και άλλων στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου και συγκεκριμένα στο Φωτογραφικό Μουσείο, στο παλαιό Λαογραφικό Μουσείο και κυρίως στην ανακαινισμένη πλουσιότατη βιβλιοθήκη μας.

Γεύμα παρέθεσε ο Δήμος Καρπενησίου στους προσκεκλημένους στην ταβέρνα «Μέτοικος».

Pin It on Pinterest

Share This