Εγκαίνια έκθεσης Δομνιστιάνων Ζωγράφων-Καλλιτεχνών και Ευρυτανικού βιβλίου

Τα παιδιά του Παιδαγωγικού Εργαστηρίου «φτιάχνουν» παραδοσιακή συνταγή (προζυμόπιτα).
9 Αυγούστου 2017
Παρουσίαση του βιβλίου Οικογενειακά Δέντρα (1454-2017)
11 Αυγούστου 2017

Στις 11/8/2017 άνοιξε η Έκθεση Δομνιστιάνων Ζωγράφων και Καλλιτεχνών στον ξενώνα στην πλατεία του χωριού μας.

Ξεκίνησε σαν ιδέα με τους Δομνιστιάνους Ζωγράφους που είχε να γίνει από 1987 στην Δομνίστα.

Όμως στην πορεία και μετά από συζητήσεις διαπιστώσαμε ότι υπήρχαν και νύφες Δομνιστιάνων που είχαν « καλλιτεχνική φλέβα». Έτσι στην έκθεση παρουσιάστηκαν έργα Ζωγράφων όπως του Θανάση Νικ. Σταμάτη, της Ειρήνης Σταμάτη- Τριχοπούλου (αδερφή του Θανάση), της Σπυριδούλας Σταμάτη (κόρη του θανάση) και της Μαρίας Σταμάτη (νύφη Θανάση).

Οι νύφες που πλαισίωσαν την έκθεσή μας και ενθουσίασαν με τα έργα τους ήταν η Λαμπρινή Αϊβαλιώτη-Σταμάτη (σύζυγος του Θανάση) με τις «κουτσούνες» και τα κοσμήματά της, η Αργυρώ Τραχήλη με τους πίνακες και τα κοσμήματά της, η Ισμήνη Αγγελή με τα διακοσμητικά μπουκάλια, το σίδερο του κάρβουνου, τους πίνακες και την πομόνα.

Ακόμα η Άννα Ρουμελιώτη – Πανάγου με τα ψηφιδωτά της (ότι είχε στη Δομνίστα) και η Ράνια Γ. Καρέτσου με τους πίνακές της.
Στο χώρο φιλοξενήθηκε και η έκθεση Ευρυτανικού βιβλίου. Είναι ένα αρχείο παλιών και νέων ευρυτάνων συγγραφέων, παλιών και νέων εκδόσεων που έχει συγκεντρώσει και φυλάει σαν «κόρη οφθαλμού»ο Κώστας Παπαδόπουλος. Είναι μια συλλογή 900 περίπου βιβλίων. Τώρα έγινε η καταγραφή με το χέρι από την πρόεδρο Ευαγγελία Νταλιάνη και σε λίγο θα γίνει και σε ηλεκτρονική μορφή, που ανέλαβε να την κάνει ο Αντρέας Νταλιάνης.

Έτσι «το όνειρο» του Κώστα πήρε «σάρκα και οστά».

Pin It on Pinterest

Share This