Εφημερίδα “ΕΥΡΥΤΟΣ”: τεύχος Νοέμβριος – Δεκέμβριος 2014

Εφημερίδα “ΕΥΡΥΤΟΣ”: τεύχος Σεπτέμβριος – Οκτώβριος 2014
28 Νοεμβρίου 2014
«Ο ΕΥΡΥΤΟΣ» – Η τριαντάχρονη πορεία μιας μηνιαίας ευρυτανικής εφημερίδας του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Δομνίστας Ευρυτανίας»
13 Φεβρουαρίου 2015

Προστέθηκε το τεύχος Νοέμβριος – Δεκέμβριος 2014 της εφημερίδας ΕΥΡΥΤΟΣ.

Ο “ΕΥΡΥΤΟΣ”, η εφημερίδα μας που ξεκίνησε ως ένα πολυγραφημένο ενημερωτικό δελτίο το 1979, μετατράπηκε σε δίμηνη εφημερίδα το 1981. Μετετράπη σε μηνιαία το Μάρτιο του 1985. Στο εξής θα κυκλοφορεί ανά δίμηνο, αρχής γενομένης από το φύλλο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου 2013. Η αιτία είναι ασφαλώς τα χρήματα.
Τα χρόνια της οικονομικής “ακμής” η εφημερίδα έφερνε ετήσιες συνδρομές 4-5.000€, ενώ η ίδια είχε έξοδα μόνο το 1/3 από αυτά τα χρήματα. Τα υπόλοιπα κάλυπταν άλλες υποχρεώσεις του Συλλόγου. Τελευταία τα πράγματα άλλαξαν. Όλες οι συνδρομές δεν φτάνουν για τη μηνιαία κυκλοφορία της εφημερίδας. Με διάφορες ενέργειες, τα φύλλα που στέλνονταν περιορίστηκαν στα μισά, αλλά και πάλι η κατάσταση δεν βελτιώθηκε. Από τον Αύγουστο 2012 έως Αύγουστο 2013 τα έξοδα της εφημερίδας έφτασαν τα 5.700€, ενώ οι συνδρομές έφτασαν σχεδόν στις 5.000€. Γι’ αυτό αναγκαζόμαστε προκειμένου να μην κλείσει τελείως, να την κάνουμε δίμηνη για να πέσει το κόστος στα 2.800€ το χρόνο. Και όπου χρειάζεται, λόγω ύλης, θα αυξάνουμε τις σελίδες.
Ζητάμε συγνώμη από τους αναγνώστες μας, λυπόμαστε γι’ αυτό – αλλά η οικονομική πραγματικότητα είναι αμείλικτη – και παρακαλούμε για την κατανόησή σας. Σημασία έχει να είμαστε όλοι καλά και οι καλύτερες μέρες θα ξαναέρθουν. Μαζί σας όρθιοι έστω και μέσα στα ερείπια.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Ακόμη και η πιο μικρή συνδρομή σας των 5 – 10 ευρώ θα είναι υπερπολύτιμη βοήθεια για να μπορέσουμε όλοι να συνεχίσουμε να διαβάζουμε την εφημερίδα μας. Μην ξεχνάτε ότι εφημερίδα μας αποτελεί έναν συνδετικό κρίκο με το χωριό μας. Υπάρχει κανείς που δεν χαίρεται όταν βλέπει να έχει φτάσει στο σπίτι του ο ΕΥΡΥΤΟΣ με τα νέα του χωριού;

Pin It on Pinterest

Share This