ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ – 2018

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟ
21 Σεπτεμβρίου 2018
14η ΓΙΟΡΤΗ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ
21 Σεπτεμβρίου 2018

➤ ΠΕΡΙΦΡΑΞΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Η ξυλεία για την περίφραξη του μνημείου σε λίγες μέρες θα βρίσκεται στο χωριό μας.
Η ανάθεση της κοπής της ξυλείας έγινε από τον Δήμο Καρπενησίου στον κ. Χρ. Ζολώτα από το Άνω Κεράσοβο Αγρινίου, ο οποίος έδωσε την καλύτερη προσφορά και ΔΩΡΕΑΝ μεταφορά στο χωριό μας. Σε λίγες μέρες θα αρχίσει η κατασκευή του.
Ευχαριστούμε τον Δήμο Καρπενησίου που τήρησε την υπόσχεσή του και έδωσε τα χρήματα της ξυλείας.

➤ ΕΡΓΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ

Στις καλοκαιρινές δραστηριότητες του Συλλόγου μας ο εθελοντισμός είχε την τιμητική του. Μικροί και μεγάλοι μπήκαν μπροστά για να προσφέρουν στο χωριό μας.
Η αρχή έγινε με τη συγκρότηση εθελοντικής ομάδας κατά τα μέσα Ιουλίου με σκοπό τον καθαρισμό του χώρου της Τσιρκόβρυσης και του μονοπατιού προς το Φαρμακίδειο Μουσείο, ύστερα από σχετική πρόταση του κ. Γ. Μαστρογεωργίου, ο οποίος μάλιστα βοήθησε και οικονομικά προς τούτο. Η εθελοντική αυτή ομάδα, εκτός του κ. Μαστρογεωργίου, αποτελούνταν και από τους: Αγγελή Κώστα, Γκιούση Γρηγόρη, Καρέτσου Αλέκα, Καρέτσο Νίκο (Πρόεδρο Τ.Κ.), Μακρυγιάννη Γεωργία, Νταλιάνη Ευαγγελία, Παναγοδήμο Αθανάσιο, Πανάγου Άννα, Παπαδόπουλο Κώστα Αντ., Τριάντη Στάθη και Φραγκούλη Θεόδωρο.

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου διατέθηκε από τον Δήμο Καρπενησίου ένα παγκάκι, σιδηροκολόνες και αλυσίδα, ώστε να μην χρησιμοποιείται ο χώρος ως πάρκινγκ. Ο Κ. Καρέτσος έβαψε ήδη το παγκάκι και ο Γρηγόρης Γκιούσης τοποθέτησε τις σιδηροκολόνες.

Η αλλαγή του τοπίου είναι εμφανέστατη. Το μονοπάτι είναι ήδη προσβάσιμο και χαίρεται κανείς να περπατάει σε αυτό.

Ε.Ν. – Κ.Α.Π.

➤ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΜΑΣ

Απρόσμενη και συγκινητική ήταν μία επίσκεψη-συνάντηση ομάδας νέων του χωριού μας στις αρχές Αυγούστου με την Πρόεδρο του Συλλόγου μας κ. Ευαγγελία Νταλιάνη, οι οποίοι πρότειναν να φιλοτεχνήσουν πινακίδες για διάφορα σημεία του χωριού μας.

Τα παιδιά αυτά ήταν: Αγγελής Αντώνης Γ., Αγγελή Μαίρη, Δαραβέλια Βασ., Καρέτσου Εύη, Καρέτσος Φώτης, Καρτσακλής Ν., Καφαντάρη Σπ., Κοκοσούλα Στέλλα, Μερτζάνης Αντ., Μπρεκουλάκη Ειρήνη, Παλαιοπάνου Κων., Σιακαβέλλας Ηρακλής, Σιάχου Αλ., Σταθοπούλου Παν. και Φλωροπούλου Γ. Ο Δήμος Καρπενησίου (υπεύθυνη κ. Εύη Κονιαβίτη) ανταποκρίθηκε αμέσως σε αίτημά μας και χορήγησε την απαιτούμενη ξυλεία, ενώ ο Σύλλογός μας πρόσφερε τα χρώματα, το χώρο και την εμπειρία του Αθανασίου Σπ. Νταλιάνη. Έτσι οι πινακίδες φιλοτεχνήθηκαν από τα παιδιά και είναι έτοιμες προς τοποθέτηση.

Παιδιά, μπράβο σας και ευχόμαστε να είστε πάντα πρωτοπόροι και οι αυριανοί συνεχιστές μας!

Ε.Ν.

➤ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ – ΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΣ ΙΑΤΡΕΙΟΥ

Καθαρίστηκε από ομάδα εθελοντών εσωτερικά και εξωτερικά το Ιατρείο μας και εξωτερικά το Κοινοτικό μας Γραφείο, ενώ παράλληλα έγινε και το βάψιμό τους. Η ομάδα εθελοντών αποτελούνταν από τους Καρέτσου Αλέκα, Καρέτσο Νικόλαο, Νταλιάνη Ευαγγελία, Παπαδόπουλο Κ.Α. και Τσούκα Μαρία. Σημειώνεται ότι τις προκαταρκτικές εργασίες για το βάψιμο ανέλαβαν οι Στάθης Τριάντης και Χαρίλαος Τσούκας. Τα χρώματα και τα υλικά στοκαρίσματος διέθεσε δωρεάν ο Ν. Παπαδημητρίου.

➤ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΛΛΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

― Ο κ. Γρηγόρης Γκιούσης αντικατέστησε ντουί και λάμπα στο Ιατρείο μας.
― Ο κ. Νίκος Λιάκος ανέλαβε την ηχητική υποστήριξη των πολιτιστικών μας εκδηλώσεων.

➤ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ

Και πάλι εφέτος ο Σύλλογός μας με επιτυχία προσπάθησε να αναβιώσει το πανηγύρι του Προφήτη Ηλία στον αύλειο χώρο του. Έτσι, συμμετείχε στον πανηγυρικό Εσπερινό της 19ης Ιουλίου και ανήμερα, μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας και την αρτοκλασία προσφέρθηκε καφές και κατόπιν στρώθηκε η τράπεζα, με ψητό κρέας, πίτες, τυρί και πολλά άλλα εκλεκτά εδέσματα και εκλεκτό άφθονο κρασί. Σημειώνεται ότι κύριος χορηγός της πλούσιας τράπεζας που προσφέρθηκε σε 150 άτομα, περίπου, ήταν ο Ορθοδοντικός Ιατρός Αθανάσιος Ηλία Παναγοδήμος και η σύζυγός του Ευφροσύνη.

Τα γλυκά για το πανηγύρι προσφέρθηκαν από τις κυρίες Αλέκα Καρέτσου (ραβανί), Παναγιώτα Μαρνάρη και Ελένη Τσατσούλη (πάστα φλόρα) και ο Νίκος Παπαδημητρίου πρόσφερε γλυκά και λουκούμια.

Στο σερβίρισμα βοήθησαν την Πρόεδρο οι κυρίες Αλέκα Καρέτσου, Ελένη Γκιούση, Ελένη Νταλιάνη και Άννα Πανάγου.
Ακολούθησε γλέντι και χορός με μουσική κάλυψη από τον Νίκο Λιάκο.

Και του χρόνου!

Ε.Ν.

Pin It on Pinterest

Share This