Δομνίστα – Piccola Banda

Εφημερίδα “ΕΥΡΥΤΟΣ” – τεύχος Ιούνιος 2013
22 Ιουλίου 2013
Εφημερίδα “ΕΥΡΥΤΟΣ” – τεύχος Ιούλιος 2013
20 Αυγούστου 2013

Στα πλαίσια των Γιορτών Δάσους 2013 του Δήμου Καρπενησίου, με το ευρηματικό σύνθημα «ΚΑΡΠΕ-diem», η Piccola Banda, η ορχήστρα της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καρπενησίου, «άδραξε τη….. νύχτα» τυλίγοντας με άρωμα Βιέννης την πλατεία της Δομνίστας με τη συναυλία της, την Κυριακή 28 Ιουλίου  το βράδυ, εγκαινιάζοντας έτσι, με τον πιο  συναρπαστικό τρόπο, το καλοκαιρινό πρόγραμμα εκδηλώσεων του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Δομνίστας, μετά το πανηγύρι του προφήτη Ηλία.

Η μαέστρος κα Ευαγγελία Βάρσου, με την εμπνευσμένη ενορχήστρωσή της και ο κ. Κωνσταντίνος Λέρης, με τη μελωδική φωνή του, συνόδευσαν την 30μελή!!! νεανική ορχήστρα και κυριολεκτικά μάγεψαν και συγκίνησαν  όλους τους παρευρισκόμενους,  με γνωστές ελληνικές μελωδίες των Χατζηδάκη, Κουγιουμτζή, Σαββόπουλου και άλλων σπουδαίων ελλήνων συνθετών. Μαζί μας, μέσω liveCam, αισθάνθηκαν να βρίσκονται φίλοι και χωριανοί από διάφορα σημεία της Ελλάδας και του εξωτερικού. Ειλικρινά, αξίζουν συγχαρητήρια  όλοι στην ομάδα, αλλά κυρίως τα παιδιά-μαθητές, που επέλεξαν στο λιγοστό ελεύθερο χρόνο τους να καλλιεργούν ψυχή και πνεύμα με μουσική παιδεία, και να προσφέρουν σε μας, στο κοινό, μοναδικές στιγμές ψυχαγωγίας. Δικαιολογημένα καταχειροκροτήθηκαν και στην «απαίτησή» του κοινού να συνεχίσουν την παράσταση πέραν του αρχικά προγραμματισμένου χρόνου, η Piccola Banda συνέχισε με περισσότερες εκτός προγράμματος εκτελέσεις.

Ευχαριστούμε αυτή τη χαρούμενη και δροσερή ομάδα και ευχόμαστε να έχουμε σύντομα την ευκαιρία να μας ξαναταξιδέψουν  μουσικά στην όμορφη πλατεία της Δομνίστας.

Ωστόσο, αυτό ήταν μόνο η αρχή, καθώς οι εκδηλώσεις  στη Δομνίστα, με τη συνεργασία του Δήμου Καρπενησίου και του Τοπικού Συμβουλίου Δομνίστας, συνεχίζονται με πολλές δράσεις, για τις οποίες υπάρχει αναλυτική ενημέρωση σε προηγούμενη ανάρτηση στην ιστοσελίδα μας.

Να σημειωθεί, πως όλα γίνονται  με ένα κοινό συναίσθημα, αυτό της αγάπης μας προς τη Δομνίστα μας και τους ανθρώπους της.

 

Pin It on Pinterest

Share This